in

Брюксел преминава на скорост 30 км/ч

--Твоята реклама тук--

От 1 януари 2021 година в Брюксел се въвежда общо ограничение на скоростта за движение на моторните превозни средства от 30 км/ч, съобщиха местните власти, цитирани от БТА.

По основните улици и булевардите се запазва възможността за движение с 50, 70 или 90 км/ч, според пътната маркировка. Новото правило предвижда знаци за скоростта да се поставят само там, където е позволено движение с над 30 км/ч, поясниха властите. Те добавиха, че около местата, където се струпват хора, позволената скорост ще бъде 20 км/ч.

Преследваните цели са на първо място повишаване на пътната безопасност в град, където ползването на велосипеди и тротинетки е масово.

Властите очакват с намаляването на разрешената скорост да разубедят част от гражданите да ползват своите автомобили.

--Твоята реклама тук--

Мярката бе приета преди епидемията от Covid и бе съобразена с това, че белгийската столица разполага с добре уреден градски транспорт. Местни медии не съобщават за преоценка на намеренията заради влошената здравна обстановка и нарастващия дял на хората, които предпочитат да се движат самостоятелно, отколкото с обществен превоз.

В навечерието на промените експерти коментираха, че намаляването на скоростта на движение вероятно ще увеличи замърсяването и задръстванията, от които Брюксел и без това страда.


Белгия

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

305 179 zov za pomosht

Зов за помощ: Дете на 10 г. се нуждае от средства, за да пребори левкемията

Путин отново се радва на одобрение

Путин отново се радва на одобрение