in

COVID-19: Без ски курорти в Италия

--Твоята реклама тук--

Италия отложи отварянето на ски курортите си за 18 януари спрямо първоначално планираната дата – 7 януари. Това съобщи днес здравното министерство, изтъквайки безпокойството на правителството от продължаващите коронавирусни инфекции, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Също като много европейски страни, Италия затвори ски пистите си по време на коледните и новогодишните празници като част от пакет от мерки, целящи да ограничат разпространението на КОВИД-19.

Макар броят на всекидневните случаи да спадна от около 40 000 в средата на ноември до малко над 20 000 в момента, през последните дни заразата започна да се разраства и стотици хора продължават да умират всеки ден. Официалният брой на починалите до момента в Италия е около 75 000 – най-високият в Европа и пети в света, отбелязва Ройтерс.

Днешните данни на италианското министерство на здравеопазване сочат още 364 починали вследствие на коронавирус спрямо 462 вчера.

Днес са отчетени и 11 831 новозаразени спрямо вчерашните 22 211.

Ведомството уточни, че затварянето на ски курортите е удължено по искане на регионалните лидери и следва съвета на здравните експерти.

--Твоята реклама тук--

Вечерен час от 18 ч. пък влиза в сила от днес в 15 департамента на Франция, където дори в новогодишната нощ противоепидемичните мерки не бяха разхлабена, съобщи БНР.

--Твоята реклама тук--

За над 6 000 000 французи първата новина за годината не е приятна: вечерният полицейски час за тях от днес започва от 18 вместо от 20 ч. До 6 сутринта те няма да могат да напускат домовете си освен по здравословни и служебни причини, удостоверени с декларация. Днес и утре има изключения за завръщащите се от ваканция.

Мярката засяга райони в Източна Франция, където епидемията бушува най-силно и броят на заразените надвишава 200 на 100 000 жители. Други 5 департамента с в повишено внимание, засега Париж е извън тях.

Говорителят на правителството Габриел Атал не посочи дата за край на ограниченията, те ще траят “необходимото време”, въпреки че обеща равносметка след една седмица.

По думите му вирусът продължава да циркулира из страната в различни степен за в различните райони.

До Нова година Франция не успя да овладее темпото на заразата с близо 20000 случая с Covid-19 за денонощие, в същото време остава на опашката по отношение на ваксинациите. В новогодишната нощ улиците бяха пусти, въпреки че полицията се разправяше с нарушения като незаконно парти с над 2000 души.


Италия

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Идва мразовита зима: До -15 градуса ще сковат България

    Идва мразовита зима: До -15 градуса ще сковат България

    Ген. Атанасов: Парламентът да разследва ”Руски поток” за нарушен български интерес

    Ген. Атанасов: Парламентът да разследва ”Руски поток” за нарушен български интерес