in

Страшните кадри от Босна: защото ЕС толерира тази политика

--Твоята реклама тук--

Одисеята на мигрантите и бежанците в Босна и Херцеговина е резултат от нарушенията на международното право, превърнали се в новата норма. Всяка държава действа както намери за добре, пише Михаел Мартенс във ФАЦ.

През последните години Босна и Херцеговина постепенно се превърна в арена на миграционната криза. Промяната на климата в Европа е една от причините за това. Унгария затвори границата си със Сърбия преди години. В Хърватия полицията систематично връща заловени мигранти обратно през босненската граница.

Когато нарушенията се толерират

Вероятно всичко това се дължи на факта, че в Европа се толерира една миграционна политика, която противоречи на действащото международно право. Гърция, Хърватия и България пазят външните граници на Европейския съюз по начин, който не отговаря на международните ангажименти за гарантиране на правата на човека. И само един ограничен кръг от хора се тревожат за това. Благодарение на изпускането на контрола в периода 2015-2016 година цялостната настройка се промени из основи. Споразумението за бежанците между ЕС и Турция се превърна в ненужен лист хартия.

--Твоята реклама тук--

Важното е мигрантският поток да намалява

Ако правителствата и организациите за правата на човека бяха работили заедно, за да гарантират, че то се прилага в съответствие със закона, това споразумение би могло да бъде доказателство, че защитата на границите и човечността не трябва да си противоречат. Вместо това срещу предполагаемо “мръсната сделка” се обявиха много правозащитници, докато управляващите почти не демонстрираха интерес, стига броят на мигрантите да бъде ограничен. И в резултат на всичко това виждаме настоящите кадри от Босна.


Босна и Херцеговина

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Георги Марков: Бойко да черпи – има юбилей! 20 години ползу роду!

Георги Марков: Бойко да черпи – има юбилей! 20 години ползу роду!

Шотландия – скоро обратно в ЕС?

Шотландия – скоро обратно в ЕС?