in

“Не идвайте тук!”: хаос по заснежените местности в Германия

--Твоята реклама тук--

“Умоляваме ви: не идвайте тук! Цари хаос. Има километрични задръствания.” Редица германски общини са потресени от нашествието на туристи по заснежените местности. По някои улици се стигна до километрични задръствания.

Задръствания и заснежени пътеки и склонове, пълни с хора и шейни: през последните дни на някои места в Германия падна първият сняг, който привлече като магнит малки и големи. Редица общини помолиха хората да останат вкъщи и да не предизвикват хаос по пътищата и паркингите. Бяха наложени множество глоби заради нарушаване на предпазните мерки.

Зажаднели за разнообразие, германците се втурнаха към заснежените местности в страната – въпреки пандемията. В областта Харц склоновете бяха пълни с туристи, подобна бе и ситуацията в Зауерланд. Говорителка на общината във Винтерберг, който е известен със ски пистите си, подчерта, че полицията е наложила редица глоби заради нарушаване на корона-мерките. Лифтовете, пистите, ресторантите и хижите са затворени официално до 10 януари.

Общините и съдържателите на писти и хижи информират на интернет-страниците си, че по заснежените склонове няма тоалетни, нито възможности за сгряване, както и че няма никакви спасители. “Ние обичаме нашите планини. Но в момента трябва да забравим за тази любов. Нашествието по заснежените местности води до задръствания и струпвания на много хора”, пишат те.

--Твоята реклама тук--

И в провинция Хесен е пълно с туристи. Около местността Големия Фелдберг през последните дни “цари пълен хаос”, обяви говорител на полицията в Кьонигсщайн. Туристите обикалят из заснежените склонове и пътеки, въпреки че проходите са затворени. Редица улици са препълнени и задръстени от автомобили. Полицията помоли за пореден път хората да избягват местността.

И в района на Васеркупе – най-високия връх в Хесен – е пълно с хора, обявиха от полицията във Фулда. Още преди дни по някои улици там е имало километрични опашки.


Германия

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Разнобой в Атина! Опозицията и църквата в Гърция критикуват новите COVID ограничения

Разнобой в Атина! Опозицията и църквата в Гърция критикуват новите COVID ограничения

КНСБ е против решението на КЕВР за цената на водата

КНСБ е против решението на КЕВР за цената на водата