in

Борис Джонсън предупреди: Очаквайте още по-строги COVID ограничения!

--Твоята реклама тук--

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не се съмнява, че училищата са безопасно място в районите, където са отворени, но предупреди, че през следващите седмици вероятно ще бъдат наложени още по-строги ограничения за обуздаване на увеличаващите се заразявания с COVID-19.

На фона на засилващ се натиск всички училища в Англия да бъдат затворени, Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би Си, че образованието е приоритет и родителите, в чиито райони основните училища са отворени, трябва да изпратят децата си утре с подновяването на учебната година след зимната ваканция.

Премиерът обаче допълни, че министрите трябва да гледат реалистично на новия щам на вируса, който се разпространява много бързо. Ето защо затягането на мерките е неизбежно, което на места може да засегне и училищата.

Повечето основни училища би трябвало да отворят врати утре, а седмица по-късно и тези в средното образование за учениците, които са последна година предвид на предстоящите им матури в края на учебната година.

В Лондон и Югоизточна Англия обаче основните училища няма да подновят занятията си утре заради рекордните случаи на заразявания. Профсъюзите настояват всички училища да преминат към онлайн обучение.

В интервюто за Би Би Си Джонсън заяви, че 530 000 дози от новоодобрената ваксина на „АстраЗенека“ вече са разпратени в центрове за имунизация и ваксинирането с тях ще започне от утре. Премиерът се похвали, че вече са ваксинирани около 1 милион души – повече отколкото в цяла Европа.

--Твоята реклама тук--

Референдум – по веднъж на едно поколение

Според британският премиер Борис Джонсън референдуми трябва да се случват само веднъж на едно поколение. По този начин Джонсън отговори на въпрос на Би Би Си относно възможността за ново допитване относно независимостта на Шотландия.

В допитването през 2014 искащите оставане в Обединеното кралство надделяха, но за нов референдум се заговори заради Брекзит. За нов вот настоява и управляващата партия в Шотландия.

„Ще кажа единствено, че референдумите в тази страна, в моя пряк опит, не са много весели събития“, заяви Джонсън, визирайки основната си роля в допитването за Брекзит през 2016.

Премиерът защитаваше отделянето от Европейския съюз, което финализира като управляващ. Преди 4 години повечето шотландци поискаха оставане в Евросъюза.


Великобритания

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

В Норвегия са установени 16 случая на новия щам на коронавируса

В Норвегия са установени 16 случая на новия щам на коронавируса

Тежка загуба! Заради пандемията 1 милиард халби наливна бира са изтекли в канализацията

Тежка загуба! Заради пандемията 1 милиард халби наливна бира са изтекли в канализацията